Skip to main content

Αρχικά μετά από προγραμματισμένο ραντεβού στον χώρο σας πραγματοποιείται χωρίς χρέωση αυτοψία από έμπειρο συνεργάτη μας. Στη συνέχεια παραλαμβάνετε μια πλήρη οικονομοτεχνική μελέτη-προσφορά με αναλυτικές χρεώσεις για όλες τις εργασίες και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν. Στην έκθεση που υπάρχει στον χώρο μας μπορεί να γίνει η επιλογή των υλικών που επιθυμείτε.  Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας παραλαμβάνεται επίσης χωρίς χρέωση τρισδιάστατο (3D) σχέδιο στο οποίο απεικονίζεται το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι επιτυγχάνουμε να ικανοποιήσουμε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Δίνεται γραπτή εγγύηση για την σωστή εκτέλεση των εργασιών όπως επίσης και ακριβές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου. Όλα μας τα έργα είναι ασφαλισμένα σε οποιοδήποτε απρόβλεπτο γεγονός. Τα συνεργεία μας είναι εξειδικευμένα μετά από εμπειρία πολλών ετών. Η έκδοση των απαιτούμενων αδειών γίνονται αποκλειστικά από το γραφείο μας.

Το κόστος ανακαίνισης σπιτιού, διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος του χώρου, τον τύπο της ανακαίνισης και την έκταση των αλλαγών που θέλετε να γίνουν.

Οι κύριες εργασίες που έχουν να κάνουν με την ολική ανακαίνιση του χώρου σας είναι οι εξής:

 • Προετοιμασία του χώρου
 • Αναδιαμόρφωση του χώρου (αποξηλώσεις-γκρεμίσματα – χτισίματα)
 • Υδραυλικές Εργασίες
 • Ηλεκτρολογικές εργασίες
 • Ανακαίνιση μπάνιου
 • Ανακαίνιση κουζίνας
 • Ανακαίνιση δωματίου
 • Ανακαίνιση δαπέδων
 • Τοποθέτηση εσωτερικών πορτών
 • Τοποθέτηση πόρτας ασφαλείας
 • Ανακαίνιση ντουλάπας
 • Διαμόρφωση φωτισμού
 • Μονώσεις
 • Αντικατάσταση κουφωμάτων
 • Τοποθέτηση νέου συστήματος θέρμανσης
 • Βάψιμο σπιτιού

Η αγορά νέας κατοικίας είναι πολύ ακριβότερη. Ανακαινίζοντας τη κατοικία, το ακίνητο θα εκτοξεύσει την αξία του, ενώ παράλληλα θα είναι μοντέρνο και λειτουργικό για πολλά χρόνια.

Μια ριζική αλλαγή στη διαρρύθμιση του σπιτιού μπορεί να χρειαστεί γκρεμίσματα εσωτερικών τοίχων και χτίσιμο νέων ώστε να αλλάξει η διάταξη του χώρου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στη νέα διαρρύθμιση του σπιτιού αποτελεί και η εξ’ολοκλήρου μεταφορά του χώρου της κουζίνας στο σαλόνι. Με αυτό τον τρόπο η κουζίνα μπορεί να μετατραπεί σε ένα επιπλέον χρήσιμο υπνοδωμάτιο. Επίσης λύση αποτελεί ο διαχωρισμός ενός ενιαίου χώρου ώστε να δημιουργηθούν 2 δωμάτια. Σε πολλές ανακαινίσεις, αναγκαία αλλαγή είναι η συνένωση του χώρου της κουζίνας με το σαλόνι. Με αυτό τον τρόπο η κουζίνα μπορεί να μετατραπεί σε ένα επιπλέον χρήσιμο υπνοδωμάτιο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την κατασκευή Open Plan επίπλων κουζίνας, με πάσο-νησίδα, που έχει χρήση ως τραπέζι φαγητού αλλά και ως αποθηκευτικός χώρος. Ο σωστός προσανατολισμός στην εσωτερική διαρρύθμιση είναι απαραίτητος για το λειτουργικό αποτέλεσμα. Ο νότος προσφέρει πλούσιο φυσικό φωτισμό καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας και πρέπει να περιλαμβάνει  χώρους όπως το καθιστικό-σαλόνι ή την τραπεζαρία. Η ανατολή προσφέρει άμεσο πρωινό φωτισμό που έχουν ανάγκη τα υπνοδωμάτια. Οι χώροι που δεν χρειάζονται μεγάλα ανοίγματα-παράθυρα όπως το μπάνιο, το WC ή μια μικρή εσωτερική αποθήκη, μπορούν να συγκεντρωθούν στο βορρά.

Η αναδιάταξη του προς ανακαίνιση χώρου δεν χρειάζεται να είναι πολύπλοκη και ενεργοβόρα διαδικασία. Κατασκευάζουμε διαχωριστικά με γυψοσανίδα ως μια ελαφριά λύση με εσωτερική μόνωση, σε χαμηλές τιμές. Επιπλέον πραγματοποιούμε χτίσιμο τοιχοποιίας κάθε είδους και στηρίζουμε κάθε τεχνική με βάση τον σχεδιασμό επιλογής σου.

Κατασκευάζουμε διαχωριστικά με γυψοσανίδα(ξηρα δόμηση) ως μια ελαφριά λύση με εσωτερική μόνωση, σε χαμηλές τιμές.Χρησιμοποιούμε τσιμεντοσανίδα ή υαλοσανίδα  για εξωτερικούς τοίχους, υλικό με φοβερή αντοχή στα χτυπήματα και τις καιρικές συνθήκες. Γίνεται χρήση ανθυγρων γυψοσανίδων για ψευδοροφές σε λουτρά και σε χώρους πιθανής υψηλής εργασίας. Δημιουργούμε κρυφούς φωτισμούς με γυψοσανίδες οροφής, ανανεώνοντας την αίσθηση και την οπτική άνεση. Επενδύουμε την νέα αισθητική του τζακιού με ειδική πυράντοχη γυψοσανίδα σε σχέδιο της επιλογής σας

Οι υδραυλικές εγκαταστάσεις είναι από τις πρώτες εργασίες που πρέπει να μελετηθούν πριν μια ανακαίνιση σπιτιού. Κάθε κατοικία σε βάθος χρόνου αντιμετωπίζει θέματα με τα υδραυλικά και την αποχέτευση. Η ανακαίνιση σπιτιού, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γίνει σαρωτικός έλεγχος όλων των υδραυλικών εγκαταστάσεων ώστε να αντιμετωπιστούν οριστικά τα προβλήματα.

Ο έλεγχος και η αντικατάσταση στις παλιές σωληνώσεις ύδρευσης και αποχέτευσης είναι από τις αρχικές εργασίες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη.

Όπως και με τις υδραυλικές εγκαταστάσεις, έτσι και η ηλεκτρολογική εγκατάσταση είναι από τα σημαντικότερα μέρη μια ανακαίνισης σπιτιού. Οι ανάγκες για ηλεκτρικό ρεύμα μιας σύγχρονης κατοικίας είναι μεγάλες.

Η ποιότητα της ανακαίνισης της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης θα καθορίσει την ασφάλεια, τη λειτουργικότητα και την ποιότητα του ηλεκτρικού στο σπίτι. Η ηλεκτρολογική εγκατάσταση θα πρέπει να παρέχει τη μέγιστη ασφάλεια, το χαμηλό κόστος κατανάλωσης και καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Η ανακαίνιση μπάνιου είναι από τις βασικότερες εργασίες που πραγματοποιείται για τη βελτίωση της λειτουργικότητας, την πρόληψη μελλοντικών βλαβών και την αναβάθμιση της αισθητικής.

Η ανακαίνιση μπάνιου περιλαμβάνει αποξηλώσεις ειδών υγιεινής και πλακιδίων, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, τοποθέτηση πλακιδίων, τοποθέτηση ειδών υγιεινής και αξεσουάρ και βάψιμο.

Η ανακαίνιση κουζίνας βελτιώνει σημαντικά τη λειτουργικότητα και την εμφάνιση του τελικού αποτελέσματος. Η κουζίνα θα πρέπει να έχει άνετους αποθηκευτικούς χώρους, μοντέρνα και νέα αισθητική, λειτουργικότητα και εργονομία.

Μία ολική ανακαίνιση κουζίνας περιλαμβάνει αντικατάσταση ντουλαπιών κουζίνας, αλλαγή πάγκο κουζίνας, αλλαγή νεροχύτη, ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εργασίες, τοποθέτηση πλακιδίων και βάψιμο.

Η αντικατάσταση κουφωμάτων προσφέρει τεράστια οφέλη στο σπίτι όπως εξοικονόμηση ενέργειας, θερμομόνωση, ασφάλεια και αναβάθμιση της αισθητικής. Η αλλαγή στα παλιά κουφώματα μπορεί να γίνει σε νέα ενεργειακά ή κλασσικά κουφώματα αλουμινίου οπως επίσης σε  PVC.

Η αλλαγή του δαπέδου στην ανακαίνιση σπιτιού θα δώσει νέα πνοή στο χώρο και πολύ υψηλή αισθητική. Οι επιλογές είναι αρκετές. Δάπεδο από πλακάκια, ξύλινο πάτωμα, μωσαϊκό, μάρμαρο, δάπεδο laminate ή βυνιλικό δάπεδο.

Η αλλαγή εσωτερικών πορτών και ντουλαπών δίνει μια άλλη αισθητική στην ανακαινιση του χώρου .Στην εκθεσή μας εχετε την δυνατότητα να επιλέξετε  ανάμεσα σε πολλά μοντέλα εσωτερικών πορτών  μοντέρνες ή κλασσικές γραμμές που καλύπτουν ακόμη και πιο ιδιαίτερες απαιτήσεις ή στυλ. Είναι σίγουρο ότι μπορείτε να βρείτε αυτό που ζητάτε και να καλύψετε τις ανάγκες του χώρου σας. Μια αλλαγή πρόσοψης της ντουλάπας αλλάζει μια για πάντα το παλιό design ενώ μπορούν να δημιουργηθούν νέοι αποθηκευτικοί χώροι κάνοντας την πιο λειτουργική.Για τις πιο μικρές κρεβατοκάμαρες η ιδανική λύση ανακαίνισης ντουλάπας είναι η αντικατάσταση στα παλαιά ανοιγόμενα πορτάκια με συρόμενα. Αυτή η επιλογή όχι μόνο αναβαθμίζει αισθητικά την ντουλάπα, αλλά εξοικονομεί και χώρο.

Με τις θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας, συνδυάζουμε την υψηλή αισθητική με την ασφάλεια.Η ανάγκη για αύξηση των μέτρων ασφαλείας που πρέπει να εφαρμόσει κανείς στην οικία του έχει γίνει επιτακτική και αποτελεί ένα από τα πολύ σημαντικά ζητήματα των ημερών μας. Η τοποθέτηση μιας θωρακισμένης πόρτας ασφαλείας θα χαρίσει σε εσάς και την οικογένειά σας την μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Οι σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές αποτελούν εχέγγυο της ποιότητας των πορτών ασφαλείας. Μπορείτε να επιλέξετε μέσα από μια ποικιλία προϊόντων κι εμείς, έχοντας πολυετή πείρα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε αποτελεσματικά.

Οι πόρτες ασφαλείας διαφοροποιούνται με βάση την ενίσχυσή τους αλλά και τις κλειδαριές τους. Επειδή η χρήση τους προορίζεται για μακρύ χρόνο, είναι σημαντικό να αισθάνεστε και να είστε πραγματικά προστατευμένοι.

Με την ανακαίνιση του χώρου σας δύναται να πραγματοποιηθούν εργασίες θέρμανσης. Η θέρμανση με φυσικό αέριο αποτελεί μια από τις οικονομικότερες επιλογές. Η εγκατάσταση φυσικού αερίου αποτελεί τη δημοφιλέστερη επιλογή πλέον αφού οι καταναλωτές πετυχαίνουν σημαντική ετήσια εξοικονόμηση κόστους. Αποτελεί ένα σύστημα θέρμανσης απόλυτα ασφαλές, έχει απλή συντήρηση χωρίς να απαιτείται δεξαμενή αποθήκευσης.Η θέρμανση φυσικού αερίου παρέχει 100% αυτονομία, ενώ υπάρχει απόλυτος έλεγχος ποσότητας κατανάλωσης. Παράλληλα παρέχει ζεστό νερό χρήσης αρκετά οικονομικά.Οι λέβητες φυσικού αερίου μπορούν να διατεθούν σε διάφορους τύπους όπως επιτοίχιες και επιδαπέδιες μονάδες, συμβατικές ή συμπύκνωσης. Ο καυστήρας φυσικού αερίου μπορεί να συνδυαστεί με όλων των ειδών τα σώματα.Η χρήση φυσικού αερίου οδηγεί σε γρήγορη απόσβεση της επένδυσης καθώς επιτυγχάνεται μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας.

Επίσης η αντλία θερμότητας είναι ένα ενεργειακά αποδοτικό σύστημα που απορροφά θερμότητα από τον αέρα του περιβάλλοντος για θέρμανση και ζεστό νερό. Η θέρμανση με αντλίες θερμότητας χαρίζουν μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, γρήγορη απόσβεση των χρημάτων ενώ έχει χαμηλό κόστος συντήρησης.Η εγκατάσταση αντλιών θερμότητας είναι αρκετά εύκολη διαδικασία ενώ δεν απαιτούν μεγάλο χώρο εγκατάστασης. Έχουν αθόρυβη λειτουργία και ευκολία αντικατάστασης ή διασύνδεσης με τα ήδη υπάρχοντα συστήματα θέρμανσης.

Επίσης πάντα υπαρχει η δυνατότητα εγκατάστασης νέας θέρμανσης με χρήση απλού λεβητα πετρελαίου ή λέβητα συμπικνώσεως. Στην επιλογή του λέβητα υπάρχουν δύο επιλογές. Ο μαντεμένιος λέβητας και ο χαλύβδινος λέβητας. Η ετήσια συντήρηση καυστήρα λέβητα, βοηθάει σημαντικά στην εξοικονόμηση καυσίμου. Κάθε φθινόπωρο, ή όποτε κρίνεται αναγκαίο, θα πρέπει να γίνεται εξαέρωση των σωμάτων καλοριφέρ.

Τέλος τα ενεργειακά τζάκια έχουν μεγαλύτερη απόδοση από το παραδοσιακό τζάκι. Ένα ενεργειακό τζάκι παρέχει καλύτερη καύση και οικονομία στην κατανάλωση καύσης υλικού.Το ενεργειακό τζάκι έχει υψηλό επίπεδο θερμικής απόδοσης, χαμηλές απώλειες και μεγάλη ευκολία στη χρήση. Για τη μέγιστη απόδοση ενός ενεργειακού τζακιού απαιτείται συχνός καθαρισμός και συντήρηση.

 

Η θέρμομόνωση αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα για την διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας στο σπίτι όλο το χρόνο, προστατεύοντας το απέναντι στο κρύο το χειμώνα και απέναντι στον καύσωνα το καλοκαίρι. Η μόνωση επίσης βοηθάει στη μείωση της ηχορύπανσης. Ένα καλά μονωμένο σπίτι είναι πολύ ενεργειακά αποδοτικό και κάνει εξοικονόμηση χρημάτων από την μείωση των δαπανών στη ψύξη και τη θέρμανση. Το θερμομονωτικό υλικό που θεωρείται το πλέον κατάλληλο για το δώμα, είναι η εξηλασμένη πολυστερίνη με συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας λ = 0,030 W/mΚ – 0,033 W/mΚ.

Τα θερμομονωτικά φύλλα τοποθετούνται χωρίς διάκενα μεταξύ τους και καλύπτοντας το σύνολο της επιφάνειας του δώματος για την αποφυγή θερμογεφυρών.

 • Η ορθή θέση της θερμομονωτικής στρώσης είναι πάνω από την πλάκα του οπλισμένου σκυροδέματος και όχι από κάτω. Μόνο έτσι αξιοποιείται η θερμοχωρητικότητα της πλάκας και περιορίζεται η επίδραση των θερμογεφυρών.

Πάχος θερμομονωτικού υλικού

 • Το πάχος του θερμομονωτικού υλικού θα πρέπει να εξασφαλίζει τις ελάχιστες απαιτήσεις του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (Κ.ΕΝ.Α.Κ.). Είναι ιδιαίτερα συμφέρον να εφαρμόζουμε μεγαλύτερα πάχη θερμομόνωσης, εξασφαλίζοντας χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση.
 • Ένα 1 cm περισσότερη θερμομόνωση σε σχέση με τα 5 cm, επιφέρει 20 % λιγότερες απώλειες και κατ’ επέκταση 20 % λιγότερη κατανάλωση ενέργειας και χρημάτων.

 

Η θερμοπρόσοψη  γίνεται με την τοποθέτηση θερμομονωτικών πλακών στο εξωτερικό μέρος των κατακόρυφων τοίχων. Το κάθε κτίριο έχει διαφορετικές παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπόψη για την εφαρμογή μιας επιτυχημένης θερμοπρόσοψης, όπως είναι η υπάρχουσα θερμομονωτική του επάρκεια τα δομικά στοιχεία που αποτελείται και το τοπικό κλίμα της περιοχής.

Τα δώματα είναι εκείνα τα τμήματα του εξωτερικού κελύφους που δέχονται εντονότερα από όλα τα άλλα τις περιβαλλοντικές επιδράσεις (βροχή, χιόνι ,παγετός ,αέρας, ηλιακή ακτινοβολία, θερμοκρασιακές καταπονήσεις κλπ). Η έντονη καταπόνηση τους είναι ένας από τους λόγους που προκαλούν τις περισσότερες φθορές σ’ αυτά. Αποκολλήσεις υλικών, διογκώσεις στις στρώσεις, πρόωρη γήρανση των στεγανοποιητικών και θερμομονωτικών υλικών, θραύσεις και ρηγματώσεις, σχηματισμός εξανθημάτων και κηλίδων στην οροφή είναι οι πλέον συνήθεις φθορές που εμφανίζονται στα δώματα και που, ως επί το πλείστον, οφείλονται στην ελλιπή, κακή ή πλημμελή μόνωση τους.

Οι λύσεις στεγανοποίησης της ταράτσας που καλύπτουν τις ιδιαίτερα  αυξημένες απαιτήσεις ,όσον αφορά τις αντοχές ,την ελαστικότητα, την διάρκεια ζωής κλπ είναι:

 • Με ελαστομερή ασφαλτόπανα
 • Με μεμβράνες PVC, FPO κλπ
 • Με υγρές επαλειφόμενες οπλισμένες μεμβράνες

Ο σωστός σχεδιασμός στις μονώσεις και η τήρηση των βασικών αρχών της οικοδομικής αποτελούν τις βασικές προϋποθέσεις για την ελαχιστοποίηση όλων αυτών των προβλημάτων και την ορθή λειτουργία του δώματος. Επιπροσθέτως, η συνεχής συντήρηση και η αποκατάσταση τυχόν εμφανιζόμενων φθορών συμβάλλουν στην επιμήκυνση της διάρκειας της ζωής τους.