Skip to main content

Αρχικά μετά από προγραμματισμένο ραντεβού στον χώρο σας πραγματοποιείται χωρίς χρέωση αυτοψία από έμπειρο συνεργάτη μας. Στη συνέχεια παραλαμβάνετε μια πλήρη οικονομοτεχνική μελέτη-προσφορά με αναλυτικές χρεώσεις για όλες τις εργασίες και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν. Στην έκθεση που υπάρχει στον χώρο μας μπορεί να γίνει η επιλογή των υλικών που επιθυμείτε.  Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας παραλαμβάνεται επίσης χωρίς χρέωση τρισδιάστατο (3D) σχέδιο στο οποίο απεικονίζεται το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι επιτυγχάνουμε να ικανοποιήσουμε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Δίνεται γραπτή εγγύηση για την σωστή εκτέλεση των εργασιών όπως επίσης και ακριβές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου. Όλα μας τα έργα είναι ασφαλισμένα σε οποιοδήποτε απρόβλεπτο γεγονός. Τα συνεργεία μας είναι εξειδικευμένα μετά από εμπειρία πολλών ετών. Η έκδοση των απαιτούμενων αδειών γίνονται αποκλειστικά από το γραφείο μας.

Οι περισσότερες ανακαινίσεις κουζίνας διαρκούν περίπου 5 έως 9 ημέρες. Φυσικά σε κάθε ανακαίνιση η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή αφού η διάρκεια καθορίζεται από το μέγεθος των εργασιών, τα τετραγωνικά του χώρου και τις συνολικές αλλαγές που θέλετε να ανακαινίσετε.

Κάθε κουζίνα δέχεται καθημερινή καταπόνηση και με τα χρόνια οι φθορές συσσωρεύονται. Παλιές κουζίνες που δεν έχουν ανακαινιστεί, παρουσιάζουν συχνά βλάβες τόσο στις υδραυλικές εγκαταστάσεις όσο στα ηλεκτρολογικά κάνοντας τες μη λειτουργικές και επικίνδυνες. Επίσης οι φθορές στον πάγκο κουζίνας αλλά και η έλλειψη αποθηκευτικού χώρου αυξάνουν την ανάγκη για ανακαίνιση κουζίνας.

Στόχος της ανακαίνιση κουζίνας είναι το όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα να συνδυαστεί με την λειτουργικότητα.

Μία γενική ανακαίνιση κουζίνας περιλαμβάνει νέα ντουλάπια κουζίνας, νέο πάγκο κουζίνας, αλλαγή νεροχύτη, ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εργασίες, τοποθέτηση πλακιδίων και βάψιμο.

Πολύ δημοφιλής στις ανακαινίσεις είναι η ριζική αλλαγή της διαμόρφωση της κουζίνας όπως το γκρέμισμα κάποιου τοίχου για να ενοποιηθεί με το σαλόνι ή μεταφορά ολόκληρης της κουζίνας σε άλλο χώρο του σπιτιού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στη νέα διαρρύθμιση του σπιτιού αποτελεί και η εξ’ολοκλήρου μεταφορά του χώρου της κουζίνας στο σαλόνι. Με αυτό τον τρόπο η κουζίνα μπορεί να μετατραπεί σε ένα επιπλέον χρήσιμο υπνοδωμάτιο.

Οι εργασίες που έπονται κατά την ανακαίνιση της κουζίνας είναι οι εξής:

 • Σχεδιασμός της νέας κουζίνας
 • Αποξήλωση παλαιών ντουλαπιών κουζίνας, πάγκου κουζίνας, πλακιδίων
 • Εγκατάσταση υδραυλικών και αποχετευτικών παροχών
 • Ηλεκτρολογικές εργασίες και εγκατάσταση
 • Σοβατίσματα και λοιπές επισκευές
 • Τοποθέτηση των νέων ντουλαπιών κουζίνας και πάγκου κουζίνας
 • Τοποθέτηση νεροχύτη, μπαταριών και αξεσουάρ
 • Τοποθέτηση φωτισμού
 • Τοποθέτηση πλακιδίων
 • Σύνδεση οικιακών συσκευών
 • Εγκατάσταση απορροφητήρα
 • Αποκομιδή όλων των μπαζών μετά την ανακαίνιση
 • Βάψιμο κουζίνας

Η κουζίνα αποτελείται από  τέσσερα βασικά στοιχεία:

 • Σκελετός
 • Πορτάκια
 • Πάγκος
 • Εξαρτήματα

Σκελετός κουζίνας

Το εσωτερικό υλικό στον σκελετό της κουζίνας κατασκευάζεται σχεδόν πάντα από μελαμίνη. Η μελαμίνη είναι το προϊόν επεξεργασίας ενός μείγματος σκόνης που σε συγκεκριμένες συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας  αναμιγνύεται με ρητινούχα υγρά. Το αποτέλεσμα είναι ένα ανθεκτικό προϊόν μεγάλης σκληρότητας σε μορφή φύλλων. Αυτά τα φύλλα μετατρέπονται σε μοριοσανίδες με πρεσάρισμα και διατίθενται σε λευκό χρώμα ή σε αποχρώσεις πιστής απομίμησης από συνήθη είδη ξύλου (οξιά, κερασιά, καρυδιά κλπ)

Τα πορτάκια κουζίνας μπορούν να είναι κατασκευασμένα από:

 • Μασίφ ξυλεία (καρυδιά, δρυ, κερασιά, οξιά, κ.λπ. ) ή
 • MDF με επένδυση απο καπλαμά η βαφή λάκας
 • Βακελίτη,
 • P.V.C. ή HIGH GLOSS

Μασίφ ξυλεία

Οι τεχνικές κατασκευής των πορτών από μασίφ ξύλο αφορούν πρακτικά την παραδοσιακή τεχνική του μαραγκού. Η ξυλεία μασίφ είναι εισαγόμενη και αυτό οφείλεται στο ότι η αντίστοιχη ελληνική δεν έχει υποστεί την κατάλληλη ξήρανση που γίνεται μόνο σε ειδικούς φούρνους και ξηραντήρια – με συνέπεια να περιορίζεται σε χαμηλά όρια αντοχής.

Η κοντινότερη εναλλακτική αλλά και σαφώς φθηνότερη λύση από την μασίφ ξυλεία είναι οι επιφάνειες που επενδύονται με καπλαμά. Αυτές περιέχουν ένα πυρήνα από μοριοσανίδα (νοβοπάν) ή MDF στην βέλτιστη περίπτωση και επικάλυψη από φλούδα πραγματικού ξύλου. Δεν έχετε παρα να επιλέξετε την εμφάνιση ξύλου από τις γνωστές φυσικές επιλογές.

MDF

Το MDF (Medium Density Fiber) είναι ένα σύγχρονο υλικό ευρείας κατανάλωσης με μεγάλη εφαρμογή στα ντουλάπια κουζίνας καθώς έχει ελάχιστη απορροφητικότητα σε υγρασία, διαθέτει ομοιογένεια στην μάζα του, με ικανοποιητικές  μηχανικές ιδιότητες, εξαιρετική ομαλότητα  και μεγάλη δυνατότητα επεξεργασίας. Είναι υλικό σε μορφή πλάκας και παράγεται από πεπιεσμένες ίνες ξύλου. Το συναντάμε στο συνηθισμένο πορτάκι κουζίνας ,  στα ταμπλαδωτά ημιμασίφ και στους ταμπλάδες που ενσωματώνονται στα πλαίσια από μασίφ ξυλεία.

Λάκα

Η ονομασία λάκα προέρχεται από την Ιταλική λέξη lacca.

Τα λακαριστά πορτάκια βάφονται σε επιφάνεια MDF πάχους 19 χιλιοστών. Τα διακοσμητικά στοιχεία όπως κορνίζες, πλαινά κλπ, μπορούν να βαφτούν από τη μία ή από τις δύο πλευρές.

Η ακρυλική λάκα («ριπολίνη νερού») υψηλών απαιτήσεων είναι άοσμη, ελαστική και οικολογική. Είναι κατάλληλη για όλα τα έπιπλα εσωτερικών χώρων. Διατίθεται, σε ένα πλούσιο χρωματολόγιο, σε ματ και γυαλιστερή υφή σε προσεκτικά επιλεγμένες αποχρώσεις, με τέλεια αισθητικά αποτελέσματα, υψηλές αντοχές και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Χρησιμοποιείται σε έπιπλα κουζίνας και σε έπιπλα μπάνιου ανεπιφύλακτα , χωρίς κανέναν φόβο για την υψηλή υγρασία που υπάρξει στο χώρο. Η λάκα χρησιμοποιείται και για οποιαδήποτε κατασκευή επίπλων παιδικών δωματίων ή επίπλων σαλονιού καθώς και άλλων ειδικών κατασκευών μέσα στο σπίτι.

Βακελίτης (laminate)

Ο Βακελίτης ένα υλικό επικάλυψης από συνθετική ρητίνη (πλαστικό), ανθεκτικό και σκληρό. Αναπτύχθηκε από τον Βέλγο χημικό Leo Baekeland στη Νέα Υόρκη το 1907.

Η πραγματική του ονομασία είναι High Pressure Laminate «HPL». Επικολλάται επάνω σε MDF  ή νοβοπάν με ειδικές ρητίνες και διαθέτει τεράστια ποικιλία χρωμάτων και μιμήσεων ξύλου ή άλλων σχεδίων.

Ιδιότητες:

 • Αντοχή σε χτυπήματα
 • Αντοχή στην τριβή
 • Ανθεκτικότητα στη δημιουργία βακτηρίων
 • Αντοχή σε λεκέδες
 • Σταθερότητα του χρώματος στο φως και στον τεχνητό φωτισμό

 

PVC (Πολυμερικός Βακελίτης) και το HIGH GLOSS

Η επικάλυψη PVC χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία επίπλων. Η συγκόλληση επάνω στο MDF είναι παρόμοια με αυτή της μελαμίνης ή του βακελίτη.

Η διαφορά είναι στην χημεία του υλικού διότι εδώ μιλάμε για πολυμερικό υλικό σε μορφή φύλλου. Συνεπώς η εμφάνιση είναι εντυπωσιακή και δίνει την αίσθηση της πολυτέλειας με ιδιαίτερα μοντέρνα εμφάνιση. Η γυαλιστερή του επιφάνεια εκτός από ομορφιά προσφέρει ευκολία στο καθάρισμα, αντοχή σε γρατσουνιές, αντοχή στο χρόνο και διατίθεται σε μονόχρωμες αλλά και σχεδιαστές μορφές καθώς και σε πειστικότερη απομίμηση ξύλου.

Μπορείτε να επιλέξετε πάγκο από ξύλο, βακελίτη, corian, χαλαζία ή μάρμαρο.

 

Ειδικές κατασκευές-Εξαρτήματα

Ειδικές κατασκευές αποτελούν οι εταζέρες , τα καλάθια , ο εντοιχισμός συσκευών, διάφορα διακοσμητικά στοιχεία όπως φωτιστικά δοκάρια κ.λπ.

Κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία αποτελεί ανεξάρτητο κομμάτι της κατασκευής της κουζίνας ενώ για την κατασκευή τους χρησιμοποιούνται διαφόρων ποιοτήτων υλικά ανάλογα με τις προδιαγραφές χρήσης και αντοχής τους, αλλά και ανάλογα με το αισθητικό αποτέλεσμα που επιζητούμε. Στον τομέα των υλικών των επίπλων κουζίνας σημαντική θέση κατέχουν  και οι μηχανισμοί των ντουλαπιών που συνήθως καθορίζουν το κόστος της σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι οι το είδος της επιλεγμένης επιφάνειας και ο σχεδιασμός της. Επιπλέον, είναι  το κρίσιμο σημείο στον ανταγωνισμό μεταξύ των κατασκευαστών.

Οι μηχανισμοί των ντουλαπιών ξεκινούν από τους πιο απαραίτητους όπως οι συρόμενοι οδηγοί συρταριών μέχρι τους πιο εξεζητημένους, όπως οι πτυσσόμενοι οδηγοί. Οι περισσότεροι από αυτούς είτε είναι ελληνικής κατασκευής αντίγραφα των ευρωπαϊκών, είτε εισαγόμενοι κυρίως από Ιταλία και Γερμανία.

Τους πιο συνηθισμένους μηχανισμούς αποτελούν τα περιστροφικά καλάθια που αξιοποιούν τις τυφλές γωνίες μεταξύ δύο ντουλαπιών, και όλων των ειδών και σχημάτων, καλάθια – μεταλλικά ή με πλαστική επικάλυψη που χρησιμοποιούνται για τρόφιμα, μπουκάλια, απορρυπαντικά κ.λπ. Τέτοιοι μηχανισμοί αποδεικνύονται ιδιαίτερα χρήσιμοι κυρίως σε κουζίνες με αφθονία ντουλαπιών, όπου καθιστούν το χώρο πιο λειτουργικό και εύκολα προσβάσιμο.

Εκτός λοιπόν από τα καλάθια για τις γωνίες, που χωρίζονται σε ημικυκλικά και περιστροφικά τριών τετάρτων, συναντούμε κατσαρολοθήκες, συρόμενα καλάθια τροφίμων ή λαχανικών, ψωμιέρες, πτυσσόμενα ράφια για μίξερ ή κόφτη αλλαντικών, συρόμενες επιφάνειες (roll top), συστήματα τροφοθήκης σε κολώνες, καλάθια αχρήστων, πιατοθήκες κ.λ.π.