Skip to main content

Ιδέες ανακαίνισης

Έχετε αποφασίσει να ανακαινίσετε σύντομα το σπίτι σας για να βελτιώσετε την χρήση του προσωπικού σας χώρου και να προσθέσετε αξία στην κατοικία σας;

Σήμερα στο blog μας μοιραζόμαστε μαζί σας, 10 συμβουλές και ιδέες ανακαίνισης σπιτιού για να το πραγματοποιήσετε το τέλειο για σας σπίτι, με επιτυχία.

Τι είναι η ανακαίνιση σπιτιού;

Ανακαίνιση σπιτιού ονομάζουμε την διαδικασία βελτίωσης μιας κατεστραμμένης, φθαρμένης ή ξεπερασμένης αισθητικά κατασκευής, με στόχο να γίνει πιο λειτουργική ή αισθητικά πιο ικανοποιητική ή και τα δύο.

Εξελίξεις στην τεχνολογία έχουν επηρεάσει καθοριστικά τις ιδέες και λύσεις για την ανακαίνιση σπιτιού ιδιαίτερα όσον αφορά τις ιδέες ανακαίνισης στο στάδιο σχεδιασμού.

Η διαθεσιμότητα προγραμμάτων αναδιαμόρφωσης  σπιτιού (home remodeling software) δίνει την δυνατότητα στους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων, τους διακοσμητές και τους αρχιτέκτονες, να δημιουργούν ρεαλιστικές τρισδιάστατες απεικονίσεις (3D visualizations) των σχεδίων τους και να κάνουν αλλαγές πριν ξεκινήσουν οι εργασίες αναδόμησης.

Η τεχνολογία αυτή παρέχει στους επαγγελματίες τον τρόπο να παρουσιάσουν εικονικά το όραμά τους, και δίνει στους πελάτες, που συχνά αγνοούν τεχνικά ζητήματα, την δυνατότητα να έχουν μια ρεαλιστική κατανόηση του πώς θα μοιάζει ο χώρος μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης σπιτιού.

Σκέψεις σχετικά με την ανακαίνιση σπιτιού

Το να φαντάζεστε πώς θα είναι τα νέα δωμάτια, τα χρώματα των τοίχων, τα έπιπλα που έχετε δει σε μια βιτρίνα και νομίζετε ότι θα ταιριάξουν σε μια γωνία του σπιτιού…είναι μια συναρπαστική και ικανοποιητική διαδικασία…
Πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι η ανακαίνιση του σπιτιού σας μπορεί να γίνει λιγοτερο φορτική και περισσοτερο διασκεδαστική διαδικασία. Υπάρχουν αμέτρητες ιδέες και αμέτρητες αποφάσεις που πρέπει να παρθούν.
Δεν εχετε ακόμα αποφασίσει με ποιον θα συνεργαστείτε ή ποιες εργασίες χρειάζεστε?Επίσης μια κακή εμπειρία σε αντιστοιχες εργασίες στο παρελθόν σας εμποδίζει στο να προχωρήσετε?
Είναι κάτι που συναντάμε καθημερινά καθώς σε πολλες περιπτώσεις οι πελάτες δεν παίρνουν τις σωστές αποφάσεις, λόγω έλλειψης εμπειρίας.
Για να αποφύγετε ένα λάθος που θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα στην ανακαίνιση του προσωπικού σας χώρου,σας προτείνουμε να ρίξετε μία ματιά στις παρακάτω πρακτικές συμβουλές και έξυπνες λύσεις που θα σας βοηθήσουν να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Συνοψίζοντας η ανακαίνιση του χώρου σας γίνεται μία φορά και θα θέλαμε να είναι ιδανική για εσάς.

Ποιες είναι οι Καλύτερες Ιδέες Ανακαίνισης Σπιτιού;

Είτε αναζητάτε ιδέες ανακαίνισης σπιτιού για να αυξήσετε την αξία του ακινήτου σας για μια επικείμενη πώληση ή ενοικίαση, είτε κλείνετε μια συμφωνία για αγορά σπιτιού, η ανάγκη ανακαίνισης του χώρου σας είναι πολύ πιθανή.
Αυτό σημαίνει ότι προκύπτουν δεδομένα που χρειάζεται να αναλογιστείτε, όπως το πώς θα βρείτε εργολάβο, πώς θα μετριάσετε το κόστος, πως θα υλοποιήστε τις ιδέες ανακαίνισης και το πιο σημαντικό πώς θα καταλήξετε στις καταλληλότερες και πιο καινοτόμες ιδέες ανακαίνισης σπιτιού που ταιριάζουν στον χώρο σας.

Αν πρόκειται να ανακαινίσετε ολόκληρο το σπίτι ή να προβείτε σε μια μερική ανακαίνιση, αυτές οι πρωτότυπες και εύκολες στην εκτέλεσή τους, ιδέες ανακαίνισης εξασφαλίζουν στυλ, εργονομία και ταιριάζουν με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις ενός σύγχρονου σπιτιού.

Οι 10 Καλύτερες Ιδέες Ανακαίνισης Σπιτιού

1. Κάνε συνειδητή επιλογή των χρωμάτων

Είναι σημαντικό να επιλέξετε μια χρωματική παλέτα εντός του ιδίου εύρους. Εάν έχετε κατά νου τι θέλετε να πετύχετε, ο διακοσμητής, ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων ή ο αρχιτέκτονάς σας θα σας καθοδηγήσει και θα σας συμβουλεύσει για τα πιο κατάλληλα χρώματα (και υλικά) για να επιτύχετε τις αισθήσεις που θέλετε να βιώσετε…Φανταστείτε το σαλόνι σας βαμμένο πράσινο!
Και τώρα βαμμένο κόκκινο! Σας δίνει τις ίδιες αισθήσεις; Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να αναλογιστείτε το χρώμα και αν το σύνολο των χρωμάτων συντίθεται με αρμονικό τρόπο.Επιπλέον, αυτό θα σας βοηθήσει να δώσετε έμφαση σε κάποιο στοιχείο ή έπιπλο, για παράδειγμα.

2. Χαμηλώστε το σαλόνι σας

Μία νέα τάση στην ανακαίνιση είναι ο “βυθισμένος” χώρος για τους καναπέδες στο σαλόνι, με αποτέλεσμα να φαίνεται μεγαλύτερο από ότι είναι, δίνοντας επίσης μια αίσθηση ζεστασιάς. Δοκιμάστε αυτή την ιδιαίτερη πρόταση ανακαίνισης σε οποιοδήποτε δωμάτιο ή σε χώρο του σπιτιού που επιθυμείτε να διαρρυθμίσετε και να αλλάξετε.

3. Τολμήστε ένα βήμα στη σκοτεινή πλευρά

Υπάρχει το κλασικό στοιχείο της παλέτας λευκό πάνω σε λευκό στην μοντέρνα προσέγγιση διακόσμησης σπιτιού. Σας προτείνουμε όμως να κάνετε ένα βήμα προς την σκοτεινή πλευρά επιλέγοντας να βάψετε έναν τοίχο σε βαθύ χρώμα. Προσδίδετε έτσι μία αίσθηση “θεατρικότητας” και ταυτόχρονα προσθέτετε βάθος στο δωμάτιο.

4. Χρησιμοποιήστε τους χώρους κάτω από σκάλες

Φροντίστε σε σπίτια με εσωτερικές σκάλες, να αξιοποιήσετε τους χώρους κάτω από αυτές. Προσθέστε ράφια για βιβλία ή την μουσική συλλογή σας. Aν είστε λάτρεις του κρασιού μπορείτε να φτιάξετε μια περιποιημένη κάβα κρασιών. Μια ακόμα λύση είναι να δημιουργήστε μία ζεστή γωνιά ανάγνωσης και εργασίας με διακόσμηση από κάποιο αγαπημένο θέμα της παιδικής ή εφηβικής σας ηλικίας.

5. Επιμεληθείτε τους εξωτερικούς χώρους

Μην ξεχνάτε ότι ο εξωτερικός χώρος είναι εξίσου σημαντικός όσο ο εσωτερικός. Προσθέτοντας μερικά κομμάτια που προσδίδουν στο σπίτι μια αίσθηση καλωσορίσματος και ευχάριστης ατμόσφαιρας, χαλαρώνετε και εσείς και οι επισκέπτες σας. Μερικές προτάσεις που θα αναβαθμίσουν την είσοδο, την αυλή ή το αίθριο είναι: μια αλλαγή στο ταχυδρομικό σας κουτί, η προσθήκη χρωματιστών στοιχείων στην πόρτα, η τοποθέτηση γλαστρών σε περβάζια παραθύρων. Μπορείτε επίσης να περιποιηθείτε τον κήπο κλαδεύοντας ανεπτυγμένα φυτά και να ορίσετε ένα κομμάτι πλακόστρωτο ή στρώνοντας τσιμέντο οπού θα μπορείτε στο κέντρο να τοποθετήσετε ένα φορητό τζάκι.

6. Δημιουργήστε πιο πολύ χρηστικό χώρο

Βασική αρχή στην διαρρύθμιση και ανακαίνιση του σπιτιού είναι η δημιουργία χρηστικού χώρου αξιοποιώντας τα ήδη υπάρχοντα έπιπλα. Αντί για τα κλασικά εντοιχισμένα ντουλάπια μπορείτε να δημιουργήσετε συρταρωτά, κερδίζοντας εργονομία και αποθηκευτικό χώρο που κάνουν το σπίτι σας να δείχνει μοναδικό. Μια επιπλέον ιδέα είναι σε σημεία όπως γύρω από το ψυγείο όπου τυχαίνει να υπάρχει αναξιοποίητος χώρος, προσθέσετε ράφια ή ντουλάπια ανάλογα με τις ανάγκες σας. Σε ένα μικρό μπαλκόνι μπορείτε να προσθέσετε μια στενή μπάρα και να έχετε ένα εξωτερικό χώρο για να απολαμβάνετε το γεύμα σας.

7. Φροντίστε τον φωτισμό

Αυτό είναι άλλο ένα από τα ουσιαστικά σημεία. Θα χρειαστεί να αναλογιστούμε τόσο τον φυσικό όσο και τον τεχνητό φωτισμό. Το μέγεθος των παραθύρων, τον προσανατολισμό. Πότε μπαίνει ο ήλιος στο σπίτι το πρωί ή το απόγευμα.
Όλα αυτά πρέπει να συνοδεύονται από μελέτη τεχνητού φωτισμού. Θα χρειαστεί να μελετηθούν και να οργανωθούν τα σημεία άμεσου φωτισμού, όπου θα εγκατασταθεί έμμεσος φωτισμός. Ο φωτισμός είναι ένα άλλο θεμελιώδες στοιχείο για τη δημιουργία της ατμόσφαιρας του σπιτιού. Η μελέτη των εισόδων φυσικού φωτός στο εσωτερικό του σπιτιού σας, που δίνουν μια αίσθηση ευρυχωρίας και ζεστασιάς, είναι άλλο ένα σημείο που θα αναδείξει τον χώρο σας. Ένα παράδειγμα είναι τα παράθυρα οροφής που αλλάζουν κυριολεκτικά όλη την ατμόσφαιρα ενός σπιτιού

8. Μελετήστε τα τελικά υλικά και φινιρίσματα.

Μην φοβάστε την ανάμειξη υλικών…όπως τούβλο ή τσιμεντένια κατασκευή, καθώς δίνουν προσωπικότητα στο χώρο και δημιουργούν ένα ανέμελο και χαλαρό σπίτι. Το σημαντικό είναι ότι ο συνδυασμός όλων αυτών των πτυχών σας κάνει να αισθάνεστε άνετα μετά την ανακαίνιση του σπιτιού σας.

9. Πειραματίσου και παίξε με τα σχήματα

Εκτός από τα κλασικού σχήματος έπιπλα τολμήστε να εντάξετε νέα σχήματα πάντα ταιριαστά με την αισθητική σας. Ένα γωνιακός καναπές ή καμπυλωμένοι πάγκοι εργασίας και τραπέζια, αυξάνουν τον χώρο. Αρκεί να λάβετε υπόψιν τις αναλογίες των δωματίων όπου θα τοποθετηθούν. Σε μικρότερους χώρους όπως το μπάνιο, κάθε λεπτομέρεια μετράει. Προσθέτοντας χρώμα στον τοίχο ή πλακάκια με ιδιαίτερα σχέδια ή και προσεγμένο φωτισμό , μπορείτε να μετατρέψετε ένα αδιάφορο μπάνιο σε χαλαρωτικό, ευχάριστο και φωτεινό χώρο.

10. Προσθέστε μια νησίδα κουζίνας ή αναβαθμίστε την υπάρχουσα

Η κουζίνα είναι πραγματικά η καρδιά του σπιτιού και σημείο συνάθροισης της οικογένειες, των συγκατοίκων ή των καλεσμένων στο σπίτι μας. Μια πρακτική λύση διαρρύθμισης είναι η νησίδα. Υπάρχουν πολλές επιλογές για νησίδες μερικές από τις οποίες να τις κατασκευάσετε και μόνοι σας ( DIY). Η νησίδα εκτός από αποθηκευτικό χώρο, δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί ως πάγκος και ως τραπέζι. Ένας εύκολος τρόπος για την ανακαίνισή της κουζίνας είναι επίσης το βάψιμο των ντουλαπιών. Προσέχουμε να μην επιλέξουμε ένα standard acrylic -latex χρώμα για τοίχους αλλά χρώμα ντουλαπιών που αντέχει στον χρόνο.

Συμπέρασμα

Στο άρθρο αυτό εστιάζουμε σε αυτή την πρόκληση και προτείνουμε εξειδικευμένες υπηρεσίες και ιδέες ανακαίνισης σπιτιού που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο της δυνατότητες του χώρου σας.

Από την Reconart σας συνοδεύουμε σε όλη τη διαδικασία ανακαίνισης του σπιτιού σας, ώστε να αισθάνεστε ήρεμοι και ασφαλείς σε κάθε μία από τις αποφάσεις που λαμβάνετε.

Για περισσότερες πληροφορίες και υποστήριξη στην ανακαίνισή του σπιτιού σας, επικοινωνήστε μαζί μας και θα φροντίσουμε να πραγματοποιήσουμε τα σχέδια σας για το τέλειο για εσάς σπίτι.